Noorderzon

Amsterdam Noord – Met de Nørderson Vertrekken / De Vliegmachine

June 12, 2012

Naast het concept van Amsterdam Noord – Noord Groeit heb ik zelf nog een concept uitgewerkt. De doelgroep bleef hetzelfde, ‘Jonge stelletjes met een kind(erwens) uit het centrum van Amsterdam’. Dit concept is wat meer gericht op het avontuurlijke en het idee van een nieuw begin, in Noord. Doordat er een stuk water tussen het Centrum en Noord ligt lijkt Noord erg ver weg en moeilijk te bereiken. Tenzij je een vliegmachine hebt.

Een jongeman sluipt ‘s avonds na het eten telkens naar een opslagruimte om daar te bouwen aan zijn vliegmachine. De reden dat hij dit doet is om samen met zijn geliefde het beloofde land aan de andere kant van het water te bereiken. Nadat hij de machine af heeft gebouwd neemt hij zijn geliefde mee om samen weg te vliegen, richting de zon. Richting Amsterdam Noord.

Media inzet zou zijn print en banners op woningsites huren/kopen. Daarnaast heb ik een guerrilla actie bedacht om meer aandacht te krijgen. Door het centrum worden vliegmachines neergezet met daaraan bouwtekeningen (in de stijl van IKEA) om zelf de vliegmachine te bouwen. De naam van de vliegmachine is Nørderson. Op de prints die door de stad hangen zal de tekst “Met de Nørderson Vertrekken” te lezen zijn, met als beeld een stelletje in de vliegmachine die richting Noord vliegt terwijl de zon onder gaat.

 

Tags: amsterdam noord, hva, iam